Raindrop tehnika z eteričnimi olji

Rezultat iskanja slik za raindrop technic   alt

Raindrop Tehnika – tehnika dežnih kapljic je posebna tehnika nanosa visokokvalitetnih eteričnih olj in masaže predela hrbtenice in stopal. Namen tehnike je ohranjanje ravnovesja v telesu ter podpora pri okrevanju raznih bolezni, kot so skolioza in kifoza, išias, bolečine v hrbtenici in okoliških mišicah, pri različnih okužbah z virusi in bakterijami, multiplo sklerozo, bolečimi mišicami hrbta in podobnimi problemi ter posebej učinkovito se je izkazalo za sprostitev in lajšanja tegob zaradi stresa. Tehnika pomaga pri vzpostavljanju ponovnega ravnovesja v telesu.

Raindrop Tehnika temelji na stari indijanski teoriji, da je težavi izkrivljene hrbtenice vzrok prisotnost virusov ali bakterij, ki se namnožijo vzdolž hrbtenice in povzročajo vnetja, ki omogočajo nastanek vozlov v okoliških mišicah in vezivnem tkivu.

                          Povezana slika

Kar pa najverjetneje prinaša rezultate, je intenzivno delovanje eteričnih olj, zato to tehniko imenujemo tudi "kiropraktik iz stekleničke." Skrbno izbrane kombinacije eteričnih olj, ki so uporabljene v tej tehniki okrepijo fizično telo, imajo sproščujoč učinek na mišice vzdolž hrbtenice, ki stimulirajo v spontano povrnitev hrbtenice v pravilen položaj in stimulirajo živčni sistem. Eterična olja čistijo limfo ter okrepijo in regenerirajo celo telo.

Olja hitro prodrejo v kožo in vstopajo v telesna tkiva ter povečajo

učinek masaže. Raindrop tehnika je preprost in učinkovit način

spodbujanja imunskega sistema ter balansiranja energije v

telesu. Poleg tega raziskave kažejo, da imajo eterična olja

odličen vpliv na zaviranje rasti bakterij streptokokov in

stafilokokov.

 

Raindrop tehnika ima velik vpliv in se priporoča pri:

 - Avtoimunih boleznih (multipla skleroza, revmatoidni artritis, itd)

 - Težavah s hrbtenico (skolioza, kifoza, ischialgia)

 - Stresu, živčni izčrpanosti, nespečnosti, živčnosti

 - Zmanjšani odpornosti in pomanjkanju energije

 - Preprečevanju prehladov in gripe

 - Bolečinah v hrbtu

 - Kronični utrujenosti

 - Herpes Zooster

 - Melanholiji

 - Depresiji                        

Vsako eterično olje deluje na povečanju frekvence telesa in sinergije. V kombinaciji z Raindrop tehniko se bistveno poveča vpliv energetskega ravnotežja v telesu, zato se jo priporoča v kombinaciji z ostalimi terapijami.

Celoten postopek traja 1uro in 30 min. in se uporabi 9 različnih eteričnih olj. Uporabljajo se izključno ekološko pridelana olja "Young Living". Vse naslednje masaže so lahko krajše, glede na težavo stranke.

Tehniko izvajam jaz osebno.

 

Cena:

- 90 min = 75€ - celotena raindrop tehnika

- 60 min = 55€ - delna raindrop tehnika - hrbet

- 30 min = 30 € - delna raindrop tehnika - podplati

 

Za info. in naročila...031 568 854 - Mojca Pavčič

 Rezultat iskanja slik za raindrop technic

 

 

 

nekaj nasvetov, ki jih velja prebrati...

 

 

Žitarice

Kot primer si poglejmo kar najosnovnejše živilo v naši prehrani: pšenico. Pšenica je prisotna povsod: v kruhu, testeninah, kosmičih, kot dodatek industrijsko pripravljenim omakam in drugi hrani v konzervah, sladkarijah, energetskih ploščicah, in celo v farmacevtskih preparatih – če naštejemo samo nekaj najbolj očitnih primerov.

Kaj je tisto, zaradi česar je pšenica tako vsesplošno priljubljena?

Odgovor: gluten – lepljiv protein, ki deluje kot vezivo. Beseda »gluten« izvira iz latinščine in pomeni »lepilo«. (Mimogrede, gluten ne veže samo pšeničnega škorba in vode v kompaktne špagete, rahel biskvit in puhaste štručke, ampak se lepi tudi na celice v prebavilih in povzroča imunske reakcije, ki v končni fazi lahko med drugim privedejo tudi do polno razvite celiakije z vsemi njenimi posledicami vred.) Nadalje se v procesu prebave gluten razgradi v opoide, ki delujejo podobno kot morfij. Ko torej zaužijete na primer kruh ali testenine iz žit, ki vsebujejo gluten, s tem napolnite želodec, možgani pa dobijo dozo zelo močne droge. Morda to pojasni, zakaj nam je tovrstna hrana tako všeč!

Toda ta prijeten občutek nikakor ni zastonj: pri mnogih ljudeh uživanje pšenice (in drugih živil, ki vsebujejo gluten) povzroča dramatične spremembe v možganih; pri nekaterih izzove celo psihozo.

Zato pšenico zamenjajte s piro, kamutom, ajdo, prosom...

Mleko in mlečni izdelki

Tudi mleko in mlečni izdelki so še en primer lepljive hrane. (To velja tudi za nepasterizirano in nehomogenizirano mleko in mlečne izdelke takega mleka iz eko pridelave, pridobljene od pašnih živali.

 

- Klistiranje je postopek s pomočjo katerega čistimo zadnji del debelega črevesja, bolj izurjeni pa ga uspejo očistiti nekoliko globlje. Zavedati se moramo, da nam je klistir v korist le takrat, ko ga potrebujemo in sicer kot pomoč za lajšanje težav pri kroničnem zaprtju, glavobolu, težavah s kožo, virozah... lahko pa ga uporabimo kot pomoč pri postenju ali podobnih čistilnih kurah. Pomembno je, da je klistir izveden pravilno, saj bi lahko malomarna izvedba pustila posledice na črevesju. Prav tako je škodljivo, da se klistiramo dnevno, brez potrebe, ob redni prehrani. Črevo mora delovati po naravni poti, vsakodnevna uporaba klistirja pa kaže na odvisnost od postopka in jo lahko poimenujemo zloraba, kar pa je dolgoročno zdravju škodljivo. Kadar za klistiranje uporabljamo poleg vode še druge dodatke, kot so limona, kava, razne soli... moramo biti zelo pozorni, da ni koncentracija tekočine premočna, saj bi lahko poškodovali občutljivo sluznico črevesja. Če o postopku niste dovolj poučeni, ga sami ne izvajajte!

- Klistiranje s kavo (boljše delovanje jeter) - povzeto iz knjige Gersonova terapija
.
Oprema:
- pribor za klistiranje - irigator
- blago ali srednje praženo ekološko pridelano kavo (na primer: Gustoni - cafe piano - trgovina Kalček)
- filtrirano ali destilirano vodo

Standardno mešanico za en klistir pripravimo iz treh zvrhanih žlic kave in približno 950ml filtrirane ali destilirane vode. Vodo zavremo, dodamo kavo, pustimo vreti 3 minute, nato zmanjšamo ogenj in pustimo, da se kava v pokriti posodi počasi kuha 15 minut.

Počakajte, da se kava ohladi, nato jo precedite skozi cedilo, prekrito s kosom čiste tkanine - belega lanenega platna ali najlona. Izmerite količino tekočine, ki vam je ostala pri precejanju in ji dolite svežo vodo, tako da spet dobite 950ml tekočine.

Pomembno je, da se med klistiranjem počutite udobno. Lezite na mehko brisačo, na katero lahko položite nepropustno platno, če se kaj polije. Pod vzglavje si namestite vzglavnik. Vrečka s kavo naj bo nameščena tako, da bo nad telesom 50cm. Tako bo kava lahko tekla počasi v črevo. Lezite na desni bok in se skrčite v položaj zarodka in spustite, da kava počasi steče v črevo. ko steče vsa, jo v črevesju zadržite 12 do 15 minut in šele nato dovolite, da se črevo izprazni.

Ker črevo hitro posrka kavo, se le-ta preko žil prenese do jeter in jih spodbudi k boljšemu delovanju in s tem boljšemu čiščenju krvi.

Vsekakor pa priporočam, da knjigo Gersonova terapija preberete!

Bolje, da iz prehrane izločite vsa žita: pšenica, pira, kamut, ječmen, rž, bulgur, saj vsebujejo gluten - lepilo, ki ovira črevo pri normalnemu delovanju. Lepljive snovi se lepijo na mikro resice tankega črevesja in otežijo vsrkanje za zdravje pomembna hranila. Prav tako se ustvarjajo obloge na debelem črevesju. Najbolj nehvaležna je pšenica, ostala žita pa uporabljajte čim manj. Zamenjajte jih z ajdo, prosom in kvinojo, divjim in rdečim rižem. Krompir načeloma ni problematičen, če je dobro kuhai in ob njem zaužijemo veliko solate (kot priporoča dr. Gerson v svoji knjigi).

 

RECEPTI:

Ajdini medenjaki iz Ajde (recept moje hčere):

suhe sestavine:
-  500 gr. ajdove moke
-  2 zvrhani čajni žlički bio pecilnega praška (vinski kamen)
-  200 gr. kokosovega sladkorja
-  200 gr. zmletih lešnikov (praženih)
-  2 žlički kardamoma
-  2 žlički cimeta
-  1 žličko soli
 
ostale sestavine:
-  125gr. masla
-  2 žlici kokosovega masla
-  1,5 - 2 dcl vode
-  3 žlice meda

PRIPRAVA:
Suhe sestavine zmešaš skupaj, nato dodaš vodo.  Kokosovo in navadno maslo stopiš in dodaš masi, dodaš cimet, kardamom in med ter vse dobro zmešaš in oblikuješ piškote. Pečeš na 180° približno  20 do 30 min.

 

Brezglutenski kruhki:

- 2 kozarca moke iz ajde, prosa in kvinoje

- 1/2 kozarca olja (najbolje oljčnega)

- 1 kozarec Radenske

- 10 gr. bio pecilnega praška = vinski kamen

- sol

- 1 jajce

1 kozarec = cca. 2 dcl

Masi lahko dodate različne začimbe (origano, kurkumo,...kar vam je všeč), lahko dodate narezane vložene olive, suh paradižnik... Uporabite malo svoje domišljije, kot sem jo jaz.

Vse sestavine zmešate z mešalnikom in vlijete v modelčke za mafine. Temperatura pečice naj bo 1800C, čas pečenja cca. 40 min., dokler kruhki ne dosežejo zlatorumene barve.

Zelenjavni namaz:

- čičerika

- čebula

- česen

- jajčevec

- bučka

- paprika

- posušen paradižnik

- začimbe po želji

- sol, poper

Čičeriko za nekaj ur namočimo in skuhamo, nato jo v mešalniku dobro zmiksamo ali pretlačimo.

Na maščobi prepražimo čebulo in česen. Zelenjavo narežemo na lističe in jo podušimo na čebuli, da se popolnoma zmehča. Dodamo začimbe po želji npr. origano. Zelenjavo skupaj s čičeriko zmešamo. V hladilniku lahko hranimo do 3 dni!

Čokolada za vse, ki se ji ne morate upreti:

- bio kakavovo maslo - lahko presno

- naravno sladilo: agavin ali javorov sirup, melasa, kokosov sladkor...

- bio kakav - lahko presen

- burbon vanilia

Kakavovo maslo raztopite v posodi nad paro, dodate sladilo in kakav. Ne pregrejte, če uporabljate presne sestavine in želite presno čokolado! Dobro premešate in vlijete v modelčke za čokolado. Ohladite in uživate v domačih dobrotah.

Po želji lahko dodate kajenski poper ali ostale dodatke po vašem okusu: suho sadje, banane, pražene lešnike, doma narejen marcipan...Z malo domišljije potešite še tako zahtevne ljubitelje čokolade!

 

Sacher torta brez glutena:

Biskvit:

 - 15 dag moke - 1/3 ajdove, 1/3 kvinojine in 1/3 prosene

 - 15 dag masla ali kokosovega olja

 - 15 dag čokolade (pol mlečne, pol jedilne ) - lahko domače čokolade.

 - 1 dag kokosovega sladkorja

 - 6 jajc

 - burbon vanilija

 - 10 gr. vinskega kamna

 Nadev:

 - marelična marmelada - suhe marelice zmiksamo s sveže stisnjenim jabolčnim sokom

 Glazura:

 - 10 dag čokolade

 - 10 dag masla ali kokosovega olja

 Postopek

 Nad vodo v posodi raztopimo maščobo in nalomljeno čokolado. Primešamo sladkor, vanilijo, na koncu v mlačno maso še rumenjake .

 Beljake stepemo v trd sneg, vinski kamen primešamo k moki.

 V čokoladno zmes izmenično rahlo vmešavamo beljake in moko. Zmes zlijemo v pekač, ki naj bo obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pečemo približno 45 minut.

 Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo ter prerežemo. Premažemo ga z marelično marmelado. in pokrijemo z drugo polovico. Ponovno namažemo z marmelado in polijemo s čokoladno glazuro.

Glazura: Nad paro v posodi raztopimo čokolado in maslo.

 

 Doma pripravljen jogurt:

Mlečnim izdelkom se je bolje izogniti, če pa vam to ne uspe, uživajte doma pripravljene izdelke! Mleko in mlečni izdelki hranijo parazite, po domače gliste!!!

En liter svežega, neprekuhanega kravjega ali kozjega mleka (po možnosti ekološko pridelano mleko, lahko iz mlekomata) rahlo segrejete do 40oC. Dodajte navaden jogurt (1 lonček - 180gr.), premešajte in nalijte v steklene kozarčke, katere postavite za 3 ure v pečico ogreto do 50oC. Nato pečico ugasnite in pustite kozarčke v njej še celo noč. Zjutraj vas bo čakal svež jogurt z naravnimi mlečnokislinskimi bakterijami, katere so sestavni del zdrave črevesne flore. Rok trajanja tako pripravljenega jogurta je le tri dni, saj je popolnoma naraven in brez škodljivih dodatkov.