1. Pogovor in svetovanje, kako izboljšati prebavo in psihofizično počutje - 60 min - 35eu

2. Pisna navodila za čiščenje prebavnega trakta - črevesni detox - 5€

3. Masaža trebuha 15 min - 10eu

 

Vse bolezni se začno v prebavilih.
Hipokrat (460 - 370 B.C.)

Dobro delovanje DEBELEGA ČREVESA je izjemnega pomena za dobro počutje.

 

Debelo črevo ima veliko nalog. Ključnega pomena so izločanje odpadnih snovi iz telesa, srkanje hranil, železa, tvorba vitamina D... S sodobnim načinom življenja (slabe prehranske navade, telesna neaktivnost, kajenje, stres, različna negativna čustvena odzivanja, slabe misli...) smo črevesju otežili normalno delovanje. Vsak zdrav človek mora odvajati blato vsaj dvakrat dnevno, sicer debelo črevo iz blata vpija strupe, ki se niso izločili, nazaj v telo, kar privede do samozastrupljanja telesa (acidoza - zakisanost, slaba črevesna flora, paraziti). To pa ima za posledico nastanek kroničnih bolezni. Prav tako kepe zasušenega blata in stare obloge pritiskajo na stene debelega črevesa in pritiskajo na živčevje v njih. Ker pa je vsak organ s črevesjem povezan z živci (debelo črevo - drugi možgani), deluje tak pritisk na živčne končiče v steni črevesja dražeče in tako preko živcev draži organ, ki se v tem predelu povezuje s črevesjem. Negativna čustvena stanja imajo izreden pomen pri delovanju debelega črevesa, saj je le to povezano z avtonomnim živčnim sistemom. V stresu zakrčimo trebušne mišice, prav tako mišice debelega črevesa. Tako obremenjeno črevo ne more učinkovito opravljati svojih nalog.

 

"V črevesju se izloča večina hormona serotonina," mi je nekoč povedala psihoterapevtka, ki med drugim tudi poučuje bodoče psihoterapevte.

 

Iz tega lahko izhajamo, da depresija ne nastane v možganih, temveč ima korenine v črevesju. In to je lahko le še eden od razlogov, da z našim črevesjem ravnamo čim bolj prijazno...